Кошик
219 відгуків
+380660780048

ТМ " Malik Group "

Крохмалі

Крохмаль ― харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин

Крохмаль – харчовий продукт, білий під мікроскопом зернистий порошок, нерозчинний в холодній воді, в гарячій воді набухає, утворює колоїдний розчин (крохмальний клейстер). Крохмаль відкладається в цибулинах, бульбах, плодах, ягодах, а також в листках і стеблах.
Крохмаль складає основну частину найважливіших продуктів харчування: борошна – 75-80%, картоплі – 25%. Міститься також в рисі, саго та ін. Він легко перетравлюється в шлунково-кишковому тракті. В шлунковому тракті крохмаль піддається гідролізу і перетворюється в глюкозу, яка засвоюється організмом.
Крохмаль не має смаку. Володіє прекрасним властивістю розчинятися у воді. Зазвичай використовують холодну, так як у гарячій утворюються грудки, які важко подрібнити.

Сортування: у вигляді галереї у вигляді списку
товарів на сторінці: