Кошик
219 відгуків
+380660780048

ТМ " Malik Group "

Мальтодекстрин

Мальтодекстрин (патока, декстринмальтоза) ― швидкий вуглевод, який складається з молекул глюкози, мальтози (2 молекули глюкози) , мальтотриозы (3 молекули глюкози) і декстрину (кілька молекул глюкози).

Властивості: Порошок білого або кремувато-білого кольору, з солодкуватим смаком, добре розчинний у гарячій і холодній воді.

Мальтодекстрин (патока, декстринмальтоза) виготовляється шляхом ферментативного розщеплення рослинного крохмалю (рисовий, картопляний або частіше кукурудзяний). Крохмаль являє собою довгий ланцюжок з глюкози. Ферменти поділяють цю довгу ланцюг на фрагменти ― декстрини, що складаються з різної кількості молекул глюкози (від 2 до 20).

Гликемический индекс мальтодекстрина очень высокий, в зависимости от способа производства колеблется от 105 до 136. Ученые объясняют данный феномен тем, что некоторые полисахариды способны быстрее проходить через желудок и поступать в кишечник, где они интенсивно абсорбируются в кровь. Иными словами высокий гликемический индекс обусловлен гастрокинетическими свойствами.

Поскольку технически мальтодекстрин не является сахаром, производители включают его во многие спортивные продукты, при этом имея возможность поставить метку "не содержит сахара". Данный углевод вызывает резкий подъем глюкозы в крови, сопоставимый с приемом обычного сахара, и не уступает ему во вредности и способности откладываться в жир.

Популярность продукта в сфере бодибилдинга привела к тому, что производители и частные продавцы распространяют его для набора мышечной массы, ошибочно презентуя в качестве оптимального источника углеводов.

Після назви іноді ставлять абревіатуру DE ― від англ. dextrose equivalent ― відсоток редуцирующего цукру. Чим більше DE, тим дрібніші фрагменти вуглеводних ланцюжків, і тим більше глікемічний індекс.

Сортування: у вигляді галереї у вигляді списку
товарів на сторінці: